Од утре, жителите и посетителите на Осака ќе имаат можност да уживаат во ново место - рестора на француската куќа „Луј Витон“.
Ова е воедно прв ресторан и кафуле во рамки на комплексот „Луј Витон“ во јапонскиот град.
Како пренесуваат странските медиуми, во ресторанот и кафулето за специјалитетите ќе биде задолжен шефот Јосуке Суга, кој учел од еден од најголемите мајстори во оваа професија Жоле Робушон, кој неодамна почина, а кој во својата кариера успеа да собере дури 32 Мишелин ѕвезди.
Инаку, Јосуке е главен шеф во 47 - најдобар ресторан на светот - Суга ресторан во Токио, во кој е невозможно да се добие маса.
Во ресторанот во Осака, ќе се примаат само по неколку гости навечер, додека кафулето ќе биде попристапно и ќе биде идеално место за одмор после шопинг.
Ентериерот е прекрасен, со акцент на природни материјали.
Погледнете: